Μια εβδομάδα… ειδήσεις

βροχη

του Ξενοφώντα Σκιντζή

Επιτέλους Κυριακή!
Πολυπόθητη ημέρα, μετά από μία ακόμη εβδομάδα «τίγκα» στις ειδήσεις!
Και πως αλλιώς, αφού η εβδομάδα ξεκίνησε νέα κυβέρνηση!
Με κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ξεκινήσαμε λοιπόν την Δευτέρα και η αριστερή παρένθεση στην οποία ήλπιζαν κάποιοι δεν έκλεισε, αντίθετα συνεχίζεται. Για τετραετία, λέει και ο Θεός βοηθός. Επίσημη πρώτη λοιπόν, για τη δεύτερη φορά αριστερά.
Περήφανο το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, ακόμα πιο περήφανος ο Βασίλης Λεβέντης, αμήχανος ο Βαγγέλης και Το Ποτάμι… ξεράθηκε.
Μνηστήρες και Πηνελόπες ξεπρόβαλαν από παντού για να διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τον θέλουν σου λέει τον Βαγγέλη, ο οποίος –να το σημειώσουμε- κατάφερε να ανεβάσει και μισή μονάδα το κόμμα από το ποσοστό του Ιανουαρίου. Ο Κυριάκος ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά του. Δεν κρατιόταν. Ποιος άλλος να έχει σειρά; Ντόρα; Κεφαλογιάννης; Βορίδης; Κοντός ψαλμός, αλληλούια! Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την πρωτότυπη πρόταση του Άδωνι! Debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ… πάντα πρωτότυπος!
Εκεί λοιπόν που λέμε ότι ηρεμήσαμε και ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σκάει το θέμα του Καμμένου, όχι του Πάνου αλλά του Δημήτρη… μεγάλο σόι!
Υπουργός για 12 ώρες πιο σύντομος και από τον γάμο της τελείας. Ε… Γκλέτσου ήθελα να πω. Παραιτήθηκε εξαιτίας των ρατσιστικών και ομοφοβικών σχολίων τα οποία όμως έγραφαν άλλοι – όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος – στο Τwitter του. Ο Αλέξης δεν ήξερε τι έγραφε στο λογαριασμό του ο Καμμένος; Αλλά ναι, ξέχασα ότι έχει αφοσιωθεί στο μνημόνιο που θα εφαρμόσει. Τον αντικατέστησε λοιπόν άρον-άρον βάζοντας στην θέση του τον κύριο Παναγιώτη Σγουρίδη.
Μαζί με τη νέα κυβέρνηση όμως ήρθε και η κακοκαιρία τυχαίο; Δεν νομίζω…
Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες ακόμα και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας.
Οι δε μετανάστες στη πλατεία Βικτωρίας μη έχοντας μέρος να προφυλαχτούν από την ισχυρή βροχή μπήκαν στον ηλεκτρικό σταθμό. Και μέσα σε όλα αυτά η Ευρωπαίοι ηγέτες πραγματοποίησαν Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, στην οποία αποφάσισαν την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων και την ενίσχυση των χωρών υποδοχής για τη δημιουργία ξενώνων υποδοχής και ταυτοποίησης μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Μέχρι τότε οι μετανάστες μάλλον θα ξεπαγιάζουν αφού ο χειμώνας είναι ήδη εδώ.
Και η εβδομάδα έκλεισε με την Ελληνική Αστυνομία να μετρά άλλη μια επιτυχία, συνέλαβε το πρωτοπαλίκαρο του Μαζιώτη στο Βόλο προσφέροντας μας, λίγη ακόμη ασφάλεια.
Καλά να περάσουμε εύχομαι αυτή τη φθινοπωρινή Κυριακή και να έχουμε μια ήρεμη εβδομάδα.

 

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*