Μια εβδομάδα… ειδήσεις

kalpi1

του Ξενοφώντα Σκιντζή

Σαν νεράκι πέρασε και αυτή η εβδομάδα και επιτέλους ξημέρωσε Σάββατο… Ναι Σάββατο…  και μας απομένουν αυτές οι δυο μέρες για να ξεκουραστούμε και να φτάσουμε σε μια ακόμη Δευτέρα, στην οποία όλοι πιστεύουμε πως θα έχουμε κυβέρνηση.
Δεν άρχισε βέβαια και πολύ καλά η εβδομάδα να λέμε την αλήθεια, αλλά στην συνέχεια κάπως έφτιαξαν τα πράγματα και γέλασε λίγο το πικραμένο μας χειλάκι.
Ταλαιπωρία, αναμονή, κακουχίες και εκμετάλλευση τραβάνε όλοι αυτοί οι πρόσφυγες για να φύγουν από τον πόλεμο και να πάνε στην.. ειρήνη, αλλά ο δρόμος είναι δύσκολος.
Φαρμακονήσι λοιπόν και 11 παιδιά και 4 βρέφη ανάμεσα στα θύματα του ναυαγίου και η Ευρώπη ακόμα προσπαθεί να βρει λύση.
Στη συνέχεις… αρχίζει το χειλάκι μας να σκάει λιγάκι ένα δειλό χαμόγελο.
Πίτσες, σουβλάκια και μπύρες οι μεγάλοι νικητές του ντιμπειτ. Αλέξης και Βαγγέλης αγωνίστηκαν για να μας πείσουν ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο, …εεεε συμφωνία ήθελα να πω.
Γελάκια ο Βαγγελάκης,νερά πολλά έπινε ο Αλέξης, είχαμε και έναν διαπληκτισμό στην αρχή αλλά μετά χαλάρωσαν τα πράγματα… Ευτυχώς που είχε και δύο διαλείμματα και πήγαμε και μια τουαλέτα μην τυχόν χάναμε και καμία γκριμάτσα από τους δύο αρχηγούς.
Και έτσι όπως κοιμηθήκαμε… αλλά ξυπνώντας μάθαμε ότι ένας 15χρονος σκότωσε έναν 17χρονο. Ο λόγος της δολοφονίας είναι ότι ο αποθανών πείραζε πολύ τον 15χρονο… Δεν θα σταθώ όμως άλλο σε αυτό το θέμα…
Ο παππούς τώρα, έτσι τουλάχιστον τον αποκαλούν τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα, ο κύριος Φλαμπουράρης απασχόλησε την επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες, αφού φαίνεται να είχε εταιρεία η οποία ανέλαβε δημόσιο έργο επί υπουργίας του, αξίας 3.9 εκατομμυρίων ευρώ. Από νωρίς το πρωί ο πρώην υπουργός παίρνει με την σειρά όλα τα κανάλια και λέει ότι παραιτήθηκε από την εταιρεία μόλις υπουργοποιήθηκε, ένα πράγμα δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και δεν θα κρατηθώ θα σας πω όλο το ρεπορτάζ γιατί δεν θέλω να σας αφήνω με απορίες. Παραιτήθηκε λοιπόν και έβαλε για πρόεδρο τον γιο του. Ναι τον γιο του και μεταβίβασε τις μετοχές και το γνήσιο της υπογραφής το επικύρωσε ένας αστυνομικός στο υπουργείο, που ακόμη ψάχνουμε να βρούμε αν όντως βρίσκονταν στην υπηρεσία του την ημέρα εκείνη… και όσο περνούν οι μέρες θα μαθαίνουμε φαίνεται ακόμα περισσότερα.
Γελάσαμε πολύ και με τα σποτάκια όλων των κομμάτων, αλλά και με τα σχόλια που γίνονται κάτω από αυτά στο youtube άλλα σωστά άλλα πικρά και άσχημα.
Σπασμένα αριστερά χέρια, ξεμπερδεύουμε με το παλιό, όλοι μαζί μπορούμε, ελάτε πίσω στο σπίτι σας, ξεχασμένα χαρτιά που απο μέσα πετάγονται καραβάκια, γυναίκες να αλλάζουν λάστιχα με τέλειο μανικιούρ, ταξιτζίδες και το game of thrones… οι πρωταγωνιστές τους.
Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, για τη δολοφονία Φύσσα, για την ποινική ουδείς λόγος βέβαια, αφού σου λέει αν υπήρχε ποινική δεν θα με άφηναν ελεύθερο, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χωρίς να αναφερθεί καν στον δολοφόνο τον Γιώργο Ρουπακιά. Θα αναφερθώ εγώ όμως… Δύο χρόνια σήμερα μετά από εκείνη την μαύρη αυγή που ακόμα θυμάμαι την παγωμάρα που ένιωσα, ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. προκάλεσε για άλλη μια φορά και δυστυχώς θα είναι τρίτο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Τι θα βγάλει άραγε την Κυριακή η κάλπη… Δεξιά; Αριστερά; Αριστεροδεξιά;
Ότι και να ναι καλή ψήφο εύχομαι και θα τα πούμε την άλλη επόμενη εβδομάδα με νέα κυβέρνηση!

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*