«Πώς πέρασα το φετινό καλοκαίρι»

kalokairi

Αυτό κι αν ήταν-είναι καλοκαίρι!!!
(κατ’ ευφημισμό πλέον το αποκαλούμε…: καλοκαίρι)
Κάποιοι προσπάθησαν με σθένος και επιμονή να το σπρώξουν μακριά.
Να το απωθήσουν.
Βεβήλωσαν τα «ιερά μπάνια του λαού» – σύμφωνα με τον αείμνηστο- και μας άφησαν να τσαλαβουτάμε ανάμεσα στα τηλεοπτικά παράθυρα «τίγκα» στα πολιτικά πάνελ!
Ένα από τα πετυχημένα, που γράφτηκαν στα social media, ήταν αυτό που έλεγε: «για να δούμε θάλασσα φέτος, πρέπει να πέσουμε στα βράχια»…
Μερικοί θεωρούν πως τα καταφέραμε και πέσαμε. Άλλοι πάλι διαφωνούν με αυτή τη θεωρία και προσπαθούν ακόμη, με τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να μας ρίξουν!
Τώρα αν καλούμασταν να γράψουμε εκείνη τη γνωστή έκθεση του δημοτικού «Πώς πέρασα το καλοκαίρι;», δυστυχώς οι λέξεις θάλασσα, παραλίες, μαγιό, αντηλιακό, ξαπλώστρες, κοκτέιλ, μπαρ, πανηγύρια… θα απουσίαζαν… εκκωφαντικά.
Η έκθεσή μας όμως θα κατακλύζονταν από λέξεις όπως εκλογές, δημοψήφισμα, capital controls, ουρές στα ΑΤΜ, γιούρογκρουπ και ξανά γιούρογκρουπ, σύνοδος κορυφής και ξανά σύνοδος κορυφής!!!
Κι εκεί λοιπόν που αμέριμνοι σχεδιάζαμε τις διακοπές μας, κάποιος αποφάσισε να τα αλλάξει όλα. Ανατροπή.
Και να που θα μαθαίναμε και εμείς οι νεώτεροι πως γίνονται τα δημοψηφίσματα και λίγο πιο μετά θα στεκόμασταν άφωνοι μπροστά σε κάποιο ΑΤΜ, προσπαθώντας να καταλάβουμε από που μας ήρθε… η κατραπακιά!
Τέλος πάντως, επειδή είμαστε καταπληκτικός λαός, τα καταφέραμε.
Ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα, μάλλον για να περάσει η ώρα. Συνηθίσαμε ταχύτατα τα capital controls. Μάθαμε με εξαιρετική ευκολία να χρησιμοποιούμε το πλαστικό χρήμα. Κλείσαμε μια συμφωνία με τους εταίρους. Τη ψηφίσαμε στη βουλή. Όλοι (περίπου), παρακαλώ. Εισπράξαμε την πρώτη δόση. Κάπου ενδιάμεσα, με ότι είχαμε καταφέρει να πάρουμε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, πήγαμε και ολιγοήμερες διακοπές. Όχι όλοι, βέβαια.
Και να λοιπόν που αρχίσαμε να επιστρέφουμε στο κλεινόν άστυ… περιμένοντας να δροσίσει λίγο, αλλά και εν αναμονή του «λογαριασμού των μέτρων»…
Χα χα χα….. όχι αγαπητοί μου πολίτες. Όχι αγαπητέ λαέ. Πλανάσαι πλάνην οικτράν!!!
Τα σχέδια του προέδρου είναι άλλα! Γιατί, αφού συνήθισες να πηγαίνεις στις κάλπες… πάμε άλλη μια.
Εκλογές, λοιπόν! Προς το παρών (τώρα που γράφω την έκθεσή μου) δεν ξέρω πότε θα γίνουν… αλλά θα γίνουν όμως.
Και η μάχη ξεκίνησε στα χαρακώματα…
Αχ, λαέ (το λαέ, γραμμένο με πεζά γράμματα, μην παρεξηγηθούμε κιόλας).
Κι εσύ, κι εγώ, κι όλοι μας…
Χάσαμε το καλοκαίρι μας… και όχι μόνο!
Καλό Σεπτέμβρη, να ‘χουμε…..

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*