Κι όμως κινείται!

Κι όμΩς κινείται  - Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Κι όμΩς κινείται – Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

Santorini Arts Factory
Καλοκαίρι 2015
20.7 – 29.8

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) υποδέχεται στις 25 Αυγούστου, την ομάδα χορού «Κι όμΩς κινείται», τον Χαΐνη Δ.Αποστολάκη, και τους Κ. Αντωνίου, Τ. Κανέλλο, Θ. Ρέλλο (Mode Plagal) για ένα ξεχωριστό μουσικοθεατρικό δρώμενο

ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Κι όμΩς Κινείται, Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλος, Θοδωρής Ρέλλος (Mode Plagal)

Η ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμΩς κινείται» μαζί με τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη παρουσιάζουν την παράσταση το Σωματίδιο του Θεού. Χορός, ακροβασία, μουσική και λόγος μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία. Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, προκειμένου να καταλάβει ποιοί είμαστε, πώς φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.
Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες… Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής.
Οι ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών. Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

mitsos 1

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα των Χαΐνη Αποστολάκη & Σουγιουλτζή Χριστίνα
Σκηνογραφία: Bentancor Camilo
Μουσική (σύνθεση, ερμηνεία): Χαΐνης Δ.Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλος, Θοδωρής Ρέλλος (Mode Plagal)
Φωτισμός, Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Ερμηνεία, Συνδημιουργία: Αποστολάκης Δημήτρης, Bentancor Camilo, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Χαμηλοθώρη Λία

25/8 | 21:30 | 15€ 12€

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 85141, 210 68 58 820
Προπώληση: Εμπορικό κέντρο ‘Φάμπρικα’ Φηρά, Σαντορίνης

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*