Κόκκινη κλωστή δεμένη

παραμυθι

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια κόκκινη κλωστή δεμένη.
Σχημάτιζε ένα ημικύκλιο και «αγκάλιαζε» όλα τα παιδιά του κόσμου. Ταξίδευε από εδώ, ταξίδευε από εκεί και όλο μεγάλωνε η παρέα, για να ενώσει τα παιδιά με το θέατρο, με τα παραμύθια, με το χορό, με το κουκλοθέατρο…
Σε ταξίδευε σε εκείνες τις εποχές που ήθελες να βρεις τον πρίγκιπα. Εκείνον με το άσπρο άλογο και τα ξανθά μαλλιά. Εκείνον που θα έβρισκε το δικό σου γοβάκι. Που θα σ” έκανε να πλεύσεις σε πελάγη ευτυχίας με ένα του φιλί… που θα σε ξύπναγε από τον βαθύ ύπνο.
Αναπολείς… εκείνες τις αθώες εποχές που πίστευες ότι οι κολοκύθες γίνονται άμαξες και ότι οι νεράιδες έχουν μιλιά.
Τα παραμύθια όμως είναι εδώ… παραμένουν ζωντανά!
Το Πρώτο Φεστιβάλ Παραμυθιού είναι γεγονός.
Έως τις 5 Ιουλίου το όνειρο συναντάει την πραγματικότητα και το παραμύθι ζωντανεύει στους διαμορφωμένους χώρους του θεάτρου Ακαδημία Πλάτωνος, σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.
Κόκκινη Κλωστή Δεμένη… Φεστιβάλ ελληνικού και παγκόσμιου παραμυθιού!
Ένα μεγάλο, σύνθετο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά με καθημερινές δράσεις και ολοήμερο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια , ειδικά προγράμματα ομιλίας και θεματικές δράσεις.
Οι μικρές κύριες βρίσκουν τον πρίγκιπα που πάντα έψαχναν και οι μικροί κύριοι συναντάνε τους αγαπημένους τους ήρωες και ίσως και κάποια πριγκίπισσα…
Ένα ταξίδι που θα ξυπνήσει μνήμες στους παλιούς και θα μείνει αξέχαστο στου νεότερους.

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*