Μουσικές Αυλές…

ικαρια

Δεν θα μιλήσω πάλι για εμμονές γιατί φοβάμαι μην παρεξηγηθώ…
Αλλά έχω αυτή την τάση να ψάχνω αφορμές και ευκαιρίες να μεταφερθώ εκεί. Να ταξιδέψω λιγάκι είτε στην πραγματικότα είτε νοητά.
Τώρα ετοιμάζω βαλίτσες για τον Ιούλιο..
Αν και θα καταλάβετε πολύ σύντομα ότι δεν έχω καμία σχέση με ότι θα συμβεί στην Ικαρία, στις αρχές Ιουλίου δεν μπορώ να λείψω.
Ήμουν εκεί την πρώτη χρονιά… θα πάω και φέτος..
Μια ιδέα λοιπόν που έγινε πράξη μέσα σε πολύ μικρό διάστημα…
Χειμώνας του ’12 ήταν που κάποιοι το σκέφτηκαν… καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, τέλη Ιουνίου, η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας το πραγματοποίησε.
Η ιδέα ανήκει στον Δημήτρη Μυστακίδη και τον ευχαριστούμε για αυτό.
Τότε έγινε το πρώτο Μουσικό Σεμινάριο στον Αη Γιάννη στις Ράχες Χριστού.. (να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας).
Τρία όργανα… μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα και ούτι…
Τα χρόνια πέρασαν.. και κάθε καλοκαίρι η παρέα μεγάλωνε. Οι δάσκαλοι γίνονταν περισσότεροι, μαζί με τα όργανά τους και οι μαθητές πλήθαιναν, ερχόμενοι από κάθε γωνιά τη χώρας αλλά και το εξωτερικό.

ικαρια1
Έχουμε λοιπόν τη χαρά (πρώτο πληθυντικό!) να σας ανακοινώσουμε ότι το 4ο μουσικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και φέτος.
Η αυλή του Αη-Γιάννη θα γεμίσει και φέτος από μουσικές και χρώματα, αλλά κυρίως από νέους ανθρώπους που αγαπούν και μοιράζονται τις μουσικές τους.
Με γενικό τίτλο Μουσικές Αυλές, αφού οι δάσκαλοι έγιναν τόσοι πολλοί και δεν τους χωράει ο περίβολος του γραφικού Αη-Γιάννη με αποτέλεσμα να φιλοξενηθούν σε διάφορες αυλές του χωριού.
Οι δάσκαλοι;; Την πρώτη εβδομάδα ολόκληρη η μπάντα του Θανάση Παπακωνσταντινου. Τέσσερα όργανα, φωνή και σύνθεση.
Τη δεύτερη εβδομάδα… η λαϊκή παραδοσιακή μουσική παίρνει τη σκυτάλη με δέκα όργανα και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού.
Οι φετινές Μουσικές Αυλές επιφυλάσσουν ακόμα μία έκπληξη… Εξασφάλισαν την παρουσία των Χρήστο Σπουρδαλάκη και Γιάννη Κάττου οι οποίοι θα μοιραστούν τις τεχνικές και τα μυστικά της οργανοποιίας και τις δύο βδομάδες του σεμιναρίου.
Ακόμα τη δεύτερη εβδομάδα θα τιμήσει με την παρουσία του το μουσικό σεμινάριο ο συγγραφέας Άρης Μαραγκόπουλος με μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Λίγο πιο κάτω από τη Εριφή λοιπόν, και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ικάριου πελάγους.. από τις 5 Ιουλίου έως τις 9 Ιουλίου και από τις 13 έως τις 19 Ιούλιου.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.musicalyards.gr … σας συμβουλεύω να μην το χάσετε ακόμη και αν δεν είστε μουσικοί.
Μια μοναδική εμπειρία και βέβαια, γλέντι κάθε βράδυ με καλή μουσική και καλό καριώτικο κρασί..
Όσοι πιστοί στη μουσική λοιπόν, προσέλθετε!
Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη σελίδα του μουσικού σεμιναρίου
http://musicalyards.gr/index.php/el/

E-MAIL: info@musicalyards.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+30) 697 694 8982

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*