Από το «εγώ» στο… «εμείς»

αταιριαστοι

Μπορεί η μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς» να ήταν βίαιη…
Μπορεί απ’ τη μια στιγμή στην άλλη να αισθανθήκαμε ότι όλα άλλαξαν γύρω μας…
Μπορεί τα δεδομένα μας να ανατράπηκαν σε μια νύχτα…
Μπορεί οι δρόμοι να γέμισαν χαρτόκουτα, που από κάτω κρύβουν μια διαφορετική ανθρώπινη ιστορία…
Όλοι εμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο… ο καθένας τον δικό του, για να προσφέρει.
Αυτό που παλαιότερα λέγονταν εθελοντισμός, φιλανθρωπία, πράξη αγάπης και ανθρωπιάς… τώρα βρίσκεται μέσα στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας. Γιατί τώρα είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Και κάπως έτσι ο δρόμος σήμερα μας πάει στην Κάτω Ηλιούπολη. Εκεί μια παρέα, Οι Αταίριαστοι, έρχονται για να ταιριάξουν με την πραγματικότητα, εν μέσω αυτού που μάθαμε να ονομάζουμε, οικονομική κρίση.
Οι Αταίριαστοι λοιπόν, έφεραν τα προϊόντα τους, από μικρούς παραγωγούς, έφτιαξαν το μπακάλικο τους και από αυτό προμηθεύονται ότι χρειάζονται για να προετοιμάσουν τα εξαιρετικά πιάτα που σερβίρουν στο καλλιτεχνικό μπακαλομεζεδοπωλείο τους!
Οι Αταίριαστοι, κάνουν πράξη το «εμείς», την ώρα που ύφεση και οικονομική κρίση μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, την εποχή που οι οικογενειακοί δεσμοί, λόγω της ύφεσης έχουν χαλαρώσει και η ανεργία μαστίζει τους νέους, οι «θεσμοί» επιμένουν στις απαιτήσεις τους…
Δεν μαγειρεύουν μόνο για εμάς, αλλά και για όσους έχουν ανάγκη.
Αν έχεις ανάγκη λοιπόν, η οικογένεια των Αταίριαστων σε περιμένει με ένα ζεστό πιάτο φαΐ ΔΩΡΕΑΝ.
Προσφέρουν γεύματα, ως το ελάχιστο που μπορούν, σε όσους από την «οικογένεια» μας έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση!
Πως υλοποιείται η πράξη;
Ο πελάτης παραγγέλνει το μενού της προτίμησής του, αλλά πληρώνει άλλο ένα (ότι διαλέξει από τον κατάλογο) και Οι Αταίριαστοι προσφέρουν άλλο ένα ΔΩΡΕΑΝ, διπλασιάζοντάς το, έτσι ώστε να προσφέρουν σε όσους πιο πολλούς μπορούν.
Η Διεύθυνση των Αταίριαστων πιστώνει τα χρήματα από το φαγητό που προπληρώθηκε, χωρίς να έχει σερβιριστεί, το ΔΩΡΕΑΝ γεύμα το αναρτά στο Διαδίκτυο, προσφέροντας άλλο ένα αντίστοιχο γεύμα από αυτό που προπληρώθηκε. Ενώ τα προπληρωμένα γεύματα αναρτώνται και στην είσοδο του εστιατορίου, προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.
Έως σήμερα λοιπόν έχουν αναρτηθεί πάνω από 130 γεύματα Δωρεάν που διατίθενται για τις ευπαθείς ομάδες.
Ποιοι το δικαιούνται;
Άστεγοι, άνεργοι, φοιτητές από οικογένειες που έχουν κοινωνική φροντίδα, ανασφάλιστοι υπερήλικες, πολύτεκνοι και όσοι μπορούν αν αποδείξουν με βάσει χορηγούμενα αποδεικτικά από κοινωνικές υπηρεσίες ότι βρίσκονται σε αδυναμία.
Τα γεύματα διαθέτονται καθημερινά αποκλειστικά 6-7 μ.μ. με σειρά προτεραιότητας και ερώτηση διαθεσιμότητας από την διεύθυνση του καταστήματος.

Οι Αταίριαστοι
Κύπριων Ηρώων 1 Πλατεία 25 ης Μαρτίου (κάτω πλατεία Ηλιούπολης)

https://www.facebook.com/atairiastoimetontaso?pnref=lhc

 

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*