«Ανθρωποφύλακες»….

150503-anthropofilakes_afisa1Έχει κατηγορηθεί από τα μέσα και κυρίως τον τύπο ότι η γραφή και οι περιγραφές του είναι πορνογραφικές. Κι όμως, μετά την ανάγνωση των βιβλίων του, θα έλεγε κανείς πως η γλώσσα του είναι αιχμηρή αλλά συνάμα αληθινή.

Οι «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση παίρνουν σάρκα και οστά. Δεν είναι ένα «ανάλαφρο» θεατρικό για να περάσεις κάποιες ξένοιαστες ώρες. Μέσα στην γραφή του έχει χωρέσει ολόκληρη την εποχή της Επταετίας, καρέ καρέ στιγμές και εικόνες τόσο ζωντανές… Τα σημάδια της Χούντας των Συνταγματαρχών μέσα από δοκιμασίες και βασανιστήρια. Δεν είναι απλά μια πολιτική μαρτυρία που περιγράφει τι έζησε εκείνο το διάστημα, αλλά κυρίως μια «ωδή» στο απάνθρωπο πρόσωπο μιας ολόκληρης εποχής.

Το θεατρικό έργο είναι ένας μονόλογος με τον Πάνο Τζίνο υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Χάρη Γιουλάτου. Το βιβλίο του συγγραφέα κυκλοφόρησε το 2013 από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Οι «Ανθρωποφύλακες» είναι μια παράσταση που αξίζει να επιλέξουν κυρίως οι νεότεροι, αν δεν γνωρίζουν, αλλά και όσοι επιθυμούν να δουν τα πράγματα υπό διαφορετικό πρίσμα και να προβληματιστούν. Την σημερινή εποχή που δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε την «άνθιση» της Χρυσής Αυγής, αυτή η παράσταση μιλά για εμάς,  και ειδικά για όσους είχαν παππούδες που βασανίστηκαν και εκδιώχθηκαν την περίοδο της Κατοχής, του Εμφυλίου και της Χούντας. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε το αίμα κάποιων για την «δεδομένη» ελευθερία μας.

Χτυπά κιόλας το πρώτο κουδούνι, μήπως να μαζευόμαστε;

Ανθρωποφύλακες Θέατρο Βαφείο Λάκης – Καραλής
Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115 Βοτανικός.
Τηλ. 2103425637
Παραστάσεις Κάθε Τέταρτη Βράδυ έως 10/6.
Εισιτήρια 10€ και 7€.

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*