Άκουσε και εσύ ένα βιβλίο

saita_audio books

Έχω έναν φίλο που κάθε μέρα περπατά μία με δυο ώρες γιατί κάνει καλό στην υγεία του. Ταυτόχρονα με το περπάτημα έχει πάντα μαζί του τα ακουστικά του και το κινητό που έχει φορτώσει με άπειρα audio book.

Τα audio-books έχουν αρχίσει να διακινούνται ευρέως τόσο στο εξωτερικό αλλά τώρα πια και στην Ελλάδα. Οι εκδόσεις Σαϊτα λοιπόν, ξεκινώντας να «εκδίδει» e-books το 2012, δεν θα μπορούσε παρά να επιχειρήσει και το επόμενο βήμα. Την δημιουργία ομιλούντων βιβλίων.

Ο καινούριος προορισμός στις πτήσεις της περιλαμβάνει διάφορα λογοτεχνικά είδη. Στόχος είναι η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στα έργα των εκδόσεων μέσα από βιβλία που έχουν τη δική τους φωνή, τη φωνή των εθελοντών που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αλλά όπως και ο φίλος μου μπορεί να τα ακούει καθώς γυμνάζεται, έτσι είναι για όλους μας μια καλή ιδέα να «διαβάζουμε» ένα βιβλίο ενώ έχουμε και τα δυο μας χέρια γεμάτα. Κάτι σαν «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Τα ομιλούντα βιβλία των εκδόσεων Σαϊτα βρίσκονται αναρτημένα τόσο στη σελίδα του κάθε βιβλίου όσο και στο κανάλι των Εκδόσεων στο YouTube. Έτσι κάθε αναγνώστης μπορεί μ’ ένα κλικ να ακούσει το πλήρες κείμενο του βιβλίου που επιλέγει. Αν θέλει, μπορεί να κατεβάσει ελεύθερα το ηχητικό αρχείο στον υπολογιστή του ή στο κινητό του τηλέφωνο και να το ακούει όπου κι αν βρίσκεται.

Σταδιακά θα ανεβαίνουν κι άλλα βιβλία σε μορφή audio book, εμπλουτίζοντας την ηχητική βιβλιοθήκη της Σαϊτας και χαρίζοντας στους αναγνώστες περισσότερες ώρες λογοτεχνικής συντροφιάς.

Τα e-books και τα audio-books θα τα βρείτε στο saitapublications.gr και διανέμονται ελεύθερα με άδειες creative commons.

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*