Στο μουσείο με ξεναγό την Clio

Την Δευτέρα 15 Μαΐου ήταν η Διεθνής Ημέρα μουσείων και αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς άδραξαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα; Πόσοι έχουν πάει σε ένα Μουσείο πάνω από μία φορά και πόσοι μπορούν πραγματικά να πουν πως ξέρουν όλες τις κρυμμένες ιστορίες των εκθεμάτων;

Κάποιοι, πριν από εμάς, τα σκέφτηκαν όλα αυτά και αποφάσισαν πως πρέπει να κάνουν την επίσκεψή μας σε έναν ναό πολιτισμού περισσότερο ενδιαφέρουσα. Να μας βοηθήσουν να μην χαθούμε στις λεζάντες των εκθεμάτων αλλά να κατανοήσουμε και να φύγουμε γοητευμένοι. Και αυτοί οι κάποιοι δημιούργησαν έναν ξεναγό, την Clio Muse.

Η Clio Muse είναι μια εφαρμογή για android και ios.  Μπορούμε να την κατεβάσουμε στην ηλεκτρονική μας συσκευή και άμεσα να ανακαλύψουμε κάθε έκθεμα μέσα από σύντομες, χρονομετρημένες, συναρπαστικές και ιστορικά τεκμηριωμένες ιστορίες που μας υπόσχονται να αγαπήσουμε -εμείς και τα παιδιά μας- τα μουσεία από την αρχή.

Τρία νέα παιδιά, η Δάφνη Τσεβένη, ο Γιάννης Νικολόπουλος και ο Ανδρέας Φατούρος συγκέντρωσαν στην Clio ιστορίες για την Ακρόπολη, το Μουσείο της πόλης των Αθηνών, την Ολλανδική Πρεσβεία, την μακροβιότερη έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη- Art Athina, την Liquid Art House gallery στην Βοστώνη και το OpenWalkAthens που περιλάμβανε 18 διαδρομές σε 18 μικρά μουσεία της Αθήνας.

Και αυτές οι ιστορίες είναι μόνο η αρχή…

Αν δεν το κάνατε λοιπόν ήδη, επισκεφτείτε το cliomuseapp.com και δείτε αλλιώς ένα μουσείο σήμερα κιόλας.

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*