Το συναίσθημα της Οργής

radar

Οργή… κίνητρο δύναμης, έκφρασης και δημιουργίας.
Όταν βρεις το μαγικό κλειδί να ξεκλειδώσεις κάθε σου σκέψη, όταν έχεις τον τρόπο να μετατρέψεις το πιο αρνητικό συναίσθημα σε πηγή δημιουργίας, όταν το μίσος το βιώνεις με συναισθήματα ανάλογα μ’ εκείνα της αγάπης… τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε.
Έχεις κερδίσει τη δύναμη που θα σε κάνει να κοιτάξεις τα πάντα κατάματα. Να οπλιστείς με δύναμη και θάρρος και να βαδίσεις μπροστά.
Το ίδιο φαίνεται να έκανε στο βιβλίο του «Τα Δύο Πρόσωπα της Οργής» ο Γιώργος Σιγαλός.
Ο άνθρωπος διδάσκεται τη ζωή από τους ενήλικους που τον ανατρέφουν, πράγμα που σημαίνει πως πολλές φορές τα μαθήματα ζωής είναι ελλιπή. Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα είναι αυτό της έκφρασης συναισθημάτων μεταξύ των οποίων είναι η οργή.
Η άγνοια γύρω από την φύση της οργής, την οικονομία και τον τρόπο έκφρασης της μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον ψυχισμό του ίδιου του ατόμου αλλά και για τις διαπροσωπικές του σχέσεις, γιατί ακριβώς συσσωρεύεται και μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές. Όταν η απωθημένη οργή βιώνεται από το ‘Εγώ’ ως απειλή της αποδιοργάνωσης του, τότε προκαλείται ένταση που μπορεί να υπερβεί τις δυνάμεις των συνηθισμένων τεχνικών ομαλής αντιμετώπισής της εκ μέρους του οργανισμού.
Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιγαλού «Τα δύο πρόσωπα της οργής» θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Radar, στις 22 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.
Εκεί θα βρεθεί ο συγγραφέας και ο π. Φιλόθεος Φάρος, ο οποίος θα μιλήσει για το συναίσθημα της οργής.
Η βραδιά θα περιλαμβάνει και ένα θεατρικό μέρος. Ένα παράδειγμα καταστροφικής οργής όπως το καταγράφει ο Έντουαρντ Ώλμπυ στο έργο του «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» που θα αποδώσουν, η Αναστασία Παπαστάθη και ο Γιώργος Γιανναράκος.

Θέατρο Radar
πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93,
(σταθμός μετρό Αγ. Ιωάννης)
τηλ. 210 9769294.

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*