Πόλος ζωής και αναψυχής στα… Νότια

παρκο 1

Οι αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, «φιλοξενούν» έστω αμυδρά, τα παιδιά της γειτονιάς να παίζουν στο οικόπεδο, στο δρόμο ή σ’ εκείνο το πάρκο, που κανείς άλλος δεν του έδινε σημασία.
Τα χρόνια πέρασαν… οι δρόμοι ακόμη και στις γειτονιές γέμισαν από αυτοκίνητα και μηχανάκια με τους ιδιοκτήτες τους να ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Τα οικόπεδα… οικοδομήθηκαν, ενώ τα πάρκα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.
Μάταια οι γονείς του σήμερα αναζητούν ελεύθερους χώρους, να παίξουν τα παιδιά τους…
Αυτό όμως δεν ισχύει πια για τους γονείς-κατοίκους της Αργυρούπολης! Γι αυτό άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη το πόσος κόσμος έσπευσε να «χαιρετίσει» την πρωτοβουλία του Δήμου Αργυρούπολης που δημιούργησε μέσα στην πόλη ένα Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο.

παρκο 2
Το ΠΡΩΤΟ πάρκο των Νοτίων προαστίων, διαμορφωμένο σε ένα χώρο με φυσικό πράσινο, το οποίο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνει, από εκπαιδευτικό βοτανικό κήπο, παιδική χαρά, έως και πάρκο σκύλων, αλλά και ελεύθερο χώρο ειδικά διαμορφωμένο για πικ-νικ, ελεύθερο χώρο παιχνιδιού και ένα γήπεδο 5×5.

παρκο 4
Όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, από το φθινόπωρο στο ίδιο χώρο θα στεγαστεί υπαίθριο γυμναστήριο για τους ενήλικες, μπασκέτες, καθώς και ειδικοί χώροι για τα ποδήλατα με διαδρομές κυκλοφοριακού χαρακτήρα. Και όλα αυτά για μικρούς και μεγάλους.
Στα νότια προάστια λοιπόν μας περιμένει πλέον ένας νέος χώρος πόλος ζωής, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού μέσα στη φύση, στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, δίπλα από το PRAKTIKER της Λεωφ. Βουλιαγμένης.

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*