Είσαι τεχνολογικά αναλφάβητος παιδί μου!

Think_B4U_post_A3

Δεν ξέρω αν τώρα σας ακούγεται σαν βρισιά αλλά σίγουρα σε λίγο καιρό ο όρος «τεχνολογικός αναλφαβητισμός» θα αποτελεί μομφή για κάθε έναν από εμάς. Γιατί λίγο πολύ όλοι μας είμαστε αναλφάβητοι.

Φαίνεται ξεκάθαρα και από τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνα που πραγματοποίησε η saferinternet.gr – η Δράση Ενημέρωσης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποίησε έρευνα για το πόσο ενημερωμένο είναι το ελληνικό κοινό σε θέματα internet.

Τα αποτελέσματα απογοητευτικά. Τρεις στους δέκα (3/10) δεν γνωρίζουν τι είναι οι όροι χρήσης. Ακόμα περισσότεροι δεν έχουν καν διαβάσει το κείμενο πριν το κλικ στο Accept/Agree/Αποδέχομαι. Ένας στους δέκα (1/10) δεν γνωρίζει πως να χειρίζεται την λίστα φίλων του στο facebook και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό δεν γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις απορρήτου του.

Η λύση σε όλα αυτά δεν είναι άλλη από το διάβασμα και την ενημέρωση. Και όπως πρότεινα και στην πρώτη εκπομπή Τεχνο-λογίες στο webradio του notiosradio.gr μαζί θα γίνουμε ξεφτέρια! Για την ώρα μπείτε στο safeinternet.gr και αναζητήστε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Και ραντεβού την επόμενη Δευτέρα για «να μάθουμε γράμματα παιδί μου».

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*