Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο Κρήτη!

kriti

Αυτό που λένε, ότι όταν οι δυνάμεις διαφορετικών ανθρώπων ενώνονται, κάνουν θαύματα, τελικά είναι σοφό. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που είχε άρωμα… κρητικό!
Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Τον Οκτώβριο του 2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το ετήσιο και παγκόσμιο συνέδριο TBEX, με την παρουσία travel bloggers από όλο τον κόσμο. Το βασικό και κύριο γνώρισμα του TBEX είναι ότι φέρνει κοντά όλους όσους ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο και τους «συστήνει» μεταξύ τους.
Τι είναι όμως το travel blogging; Πρόκειται, ουσιαστικά, για ανθρώπους που ταξιδεύουν και καταγράφουν όλα όσα βιώνουν μέσα από τα δικά τους μάτια, ενώ αποφεύγουν να απαριθμούν τα κλασικά αξιοθέατα. Με δυο λόγια, σε ένα travel blog δεν θα βρεις ποτέ όσα θα βρεις σε έναν τουριστικό οδηγό. Θα βρεις όλα όσα μόνο ένας ντόπιος μπορεί να σου πει!
Στο TBEX της Αθήνας, γνώρισα, κι άλλους Έλληνες travel bloggers και κρατήσαμε επαφή.
Το ένα έφερε το άλλο και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας! Να οργανώσουμε, δηλαδή, μια ομάδα που θα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα, θα βιώνει, θα παρατηρεί και θα αναδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και από τη δική του οπτική γωνία.
Το «ταξίδι» μας, λοιπόν, ξεκίνησε από την Χερσόνησο της Κρήτης. Ο Δήμος Χερσονήσου μας κάλεσε και μας χάρισε δυο υπέροχες και «γεμάτες» ημέρες! Γνωρίσαμε μια άλλη, διαφορετική πλευρά του τόπου αυτού, ήρθαμε σε επαφή με εναλλακτικό θεματικό τουρισμό, πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες στη φύση, επισκεφθήκαμε αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, εξερευνήσαμε γραφικά δρομάκια στα Μάλια, ενώ είδαμε και ένα χωριό που βυθίζεται. Παράλληλα, πήραμε μαθήματα παραδοσιακής κρητικής μαγειρικής, ξενυχτήσαμε με ρακιές, μαντινάδες, λυράρηδες και χορούς και φυσικά (σου άφησα το καλύτερο για το τέλος), εντυπωσιαστήκαμε από τη φιλοξενία και την αυθεντικότητα των ντόπιων!
Η ομάδα μας αποτελείται από πέντε ταξιδιώτες και αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο!
Αν θέλεις να τους γνωρίσεις…

Μαρία Καλύμνου – maryhop.com
Χρήστος Λουκάς- blogtravels.com
Μαρία Κόφου- travestoriesfromyworld
Κώστας Φυλακτός- runvel.gr
Μαρία Πετροπούλου- mylandingrunway.com

Σε αφήνω, με μια αγαπημένη μου φράση, που η ίδια η ζωή, άλλωστε, την έχει αποδείξει:
«Τα μέρη που βλέπουμε μαζί είναι ομορφότερα»…
Θα ταξιδέψεις μαζί μας;

σ.σ.  Σύντομα η Μαρία Πετροπούλου, με την εκπομπή «Ταξιδεύοντας» στο webradio του www.notiosradio.gr

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*