Οι αξίες της αρχιτεκτονικής

αρχιτεκτονικο

Φως, φυσικά στοιχεία, δομικά υλικά, ανοιχτοί χώροι..

Πως άραγε η αρχιτεκτονική επιδρά θετικά στη ζωή μας και τη διαμορφώνει;

Τις βασικές αξίες της αληθινής ζωής, αλλά και τις αξίες της αρχιτεκτονικής, θέτει επί τάπητος η ταινία-ντοκιμαντέρ Coast Modern των Mike Bernard και Gavin Froome.

Οι δημιουργοί μας συστήνουν τους πρωτοπόρους της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Δυτική Ακτή της Αμερικής και του Καναδά, ενώ επιχειρούν να μας «αναβαπτίσουν» στις βασικές αρχές του Μοντερνισμού… ένα ρεύμα ή ένας βαθύτερος τρόπος σκέψης πάνω στην ίδια τη ζωή.

Το ντοκιμαντέρ μας «προκαλεί» να αναζητήσουμε τη σχέση που έχει ένα σπίτι χτισμένο πάνω σε έναν καταρράκτη, το Fallingwater του Frank Lloyd Wright, με μια εξοχική κατοικία στο δάσος, τη Villa Savoye του Le Corbusier; Και ακόμη πώς ενσωματώνεται ένα κτίριο στο φυσικό περιβάλλον, πώς ζούμε μέσα στη φύση, πώς επιδρά το περιβάλλον στον άνθρωπο, πώς χτίζουμε μια κατοικία πάνω σε μια ακτή;

Και όλα αυτά… στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, που συνεχίζει τις προβολές του και το 2015.

Coast Moder λοιπόν, με ελληνικούς υπότιτλους, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κυριακή 1η Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ανδρέα Γιακουμάτο (καθηγητή ιστορίας αρχιτεκτονικής στην σχολή Καλών Τεχνών και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής) και τον(αρχιτέκτονα του Πανεπιστημίου Harvard εκπρόσωπο του γραφείου DECA Architecture). Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά και του Ελληνικού Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

«Coast Modern»
Σκηνοθεσία:
Mike Bernard, Gavin Froome
Χώρα: Καναδάς, Η.Π.Α.
Παραγωγή: 2012
Διάρκεια: 56 λεπτά
Γλώσσα: Αγγλικά, με Ελληνικούς υπότιτλου

https://www.youtube.com/watch?v=tUjmYdqwmXY

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*