Στου Ψυρρή….

aliko

Ένας νέος μεγάλος, φιλόξενος και φωτεινός χώρος έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο να… φωτίζει όχι μόνο τις νύχτες αλλά και τις μέρες μας.
Εκεί λίγο πιο πέρα από την πλατεία Μοναστηρακίου, στα όρια του Ψυρρή, βάζει το δικό του λιθαράκι στις μουσικές μας νύχτες.
Άλικο το όνομά του… Αναζήτησα τι σημαίνει και έμαθα ότι πρόκειται για ένα σχετικά σπάνιο επίθετο (άλικος, άλικη, άλικο) που χρησιμοποιείται κυρίως στη λογοτεχνία και την ποίηση. Σημαίνει «κατακόκκινος» και προέρχεται από το Τουρκικό al-, που σημαίνει «κόκκινος»,  με προσθήκη της  κατάληξης  –ικός –η –ο.
Κάπως έτσι είναι και η αίσθηση στο Άλικο, στου Ψυρρή. Μια αίσθηση έντασης και πάθους… τα χρώματα, οι άνθρωποι, οι μουσικές.
Κάθε βράδυ και μια ξεχωριστή παράσταση-πρόταση, για εκείνους που αγαπούν μουσικές, μελωδίες και ερμηνείες.
Επιλέγω για αυτή την εβδομάδα, την αυριανή βραδιά.
Θα συναντήσω εκεί δικού μου ανθρώπους. Φίλους που με τις φωνές και τις ερμηνείες τους έχουν γεμίσει με πραγματικό φως τις μέρες και τις νύχτες μου. Που αυτό τα αυθεντικό που εκφράζουν με τις φωνές και τα «παιξίματά» τους, είναι και οι ίδιοι. Αληθινοί άνθρωποι.
Μαρία Κώτη, Δημήτρης Ζχαριουδάκης και Μιχάλης Νικόπουλος, φίλοι από τους Χαίνηδες…
Αύριο λοιπόν, το πρώτο Σάββατο της νέας χρονιάς στο Άλικο, ένα ξεχωριστό μουσικό αντάμωμα. Όλα τα αγαπημένα μουσικά ακούσματα των τριών μουσικών και φίλων συνδυάζονται και συνθέτουν ένα ενδιαφέρον και εμπνευσμένο μουσικό μωσαϊκό με πολλά χρώματα, μουσικές συνθέσεις και τραγουδαφηγήσεις από Ελλάδα, Κρήτη, Ισπανία, Τουρκία, Μεσόγειο κλπ.
Αισθάνομαι χαρούμενη που τους γνώρισα και τους ακολουθώ…

aliko

Ώρα έναρξης 22.30
Επιβάρυνση για το live 2 € κατ’ άτομο
Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16 – Ψυρρή
Τηλ: 2103253272
www.aliko-cafe.gr
facebook.com/alikocafe

tip: To Άλικο σας καλωσορίζει με καφέ, ρόφημα, αναψυκτικό και χυμό, παραδοσιακά αποστάγματα, μπίρα, κρασί, ποτό και φαγητό. Προσφέρει επιλεγμένα προϊόντα και προσεγμένα πιάτα –σε προσιτές τιμές- μέσα σε μια ανάλαφρη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Ο όροφος προσφέρεται για εκθέσεις, bazaar, σεμινάρια, επαγγελματικά γεύματα κ.ά. Εκεί βρήκε στέγη ο Όμιλος Σκραμπλ Αθηνών Πειραιώς. Το Άλικο όμως φιλοξενεί και φίλους του σκακιού, του ταβλιού και των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Στα ράφια του φυλάσσονται παιχνίδια για όλους

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*