Συνταγή από τη… Βαυαρία

κανελα

Πριν από μέρες με επισκέφθηκαν φίλοι από παλιά. Μαζί τους μοιράστηκα κάποτε υπέροχα κρύα βράδυα στη Βαυαρία, με ζεστό καφέ και αρωματικά γλυκάκια. Πείσμωσα. Θα τα φτιάξω και ό,τι γίνει… Βγήκαν τέλεια σε διαβεβαιώ! Και όχι επειδή είμαι εγώ καλή, αλλά επειδή η συνταγή είναι απλούστατη!
Ρολλάκια με κανέλα καστανή ζάχαρη, λοιπόν!

Υλικά:
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
½ φλυτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ᴼC. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε το 1/3 από το μείγμα ζάχαρης –κανέλας. Διπλώστε το φύλλο στη μέση και ανοίξτε το πάλι με ένα πλάστη. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές, μόνο που την τελευταία να μην ανοίξετε το φύλλο. Κόψτε μπαστουνάκια 2 περίπου εκατοστών και στρίψτε τα να γίνουν ρολλάκια. Ψήστε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί για περίπου 15 λεπτά.

Tip: Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά για να μοσχομυρίσει το σπίτι!

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*