Με αποσκευή μια… Μικρή Βαλίτσα

αλκινοος

Μου δίνει πάντα ιδιαίτερη χαρά να αγοράζω νέα cd!
Ναι, είμαι από του «τελευταίους των μοϊκανών»… Δεν κατεβάζω! Αγοράζω!
Μου λείπει βέβαια, το παλιό δισκοπωλείο των νεανικών μου χρόνων, αλλά τι να κάνουμε…
Με τις λιγοστές οικονομίες λοιπόν, στην τσέπη, εισέβαλλα στην κυριολεξία στο πολυκατάστημα και εφοδιάστηκα με τα νέα μου cd.
Απόλαυσα τη διαδικασία του ανοίγματος… Περιεργάστηκα τα εξώφυλλα. Διάβασα όσα είχαν να μου πουν οι δημιουργοί. Έμαθα για τους μουσικούς. Και ήμουν έτοιμη πια για την ακρόαση.
Από τις πρώτες νότες ήμουν σίγουρη… Είχα κάνει σωστή επιλογή!
Μικρή Βαλίτσα, από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, με 13 νέα τραγούδια. Τα περισσότερα με δικούς του στίχους και μουσικές…
Μια δουλεία που στα δικά μου αυτιά, αποτελεί μια συνάντηση του χθες με το σήμερα. Της παράδοσης και της πραγματικότητας.
Ένα cd, που όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός του αποτελεί το περιεχόμενο μιας αποσκευής, που θα έπαιρνε μαζί του, αν έφευγε μακριά. «Τι θα έβαζα σε μια μικρή αποσκευή; Τι θα κρατούσα από τον τόπο, την εποχή και τον εαυτό που θα άφηνα;» λέει στο σημείωμα του ο Αλκίνοος και συμπληρώνει «Πως συσκευάζονται ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος, όσα δηλαδή κάνουν τον κάθε έναν μας αυτό που είναι;»
Η φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, της Μαρίας Φαραντούρη και του Σωκράτη Μάλαμα… «Παιξίματα» που ξεχωρίζουν με βιολί, μπουζούκια, τσέλο, κρητική λύρα, κονταμπάσο, βιόλα, κλαρινέτο…
Ένα μουσικό ταξίδι με Μικρή Βαλίτσα, αφιερωμένο «σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν».
Καλή ακρόαση!

https://www.youtube.com/watch?v=guNZaKOzDs4

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*