Νοσοκομείο για έγχορδα

Δίπλα στα σκουπίδια στέκει σκυθρωπή μια κιθάρα κατεστραμμένη.Οι χορδές σπασμένες, το ξύλο φθαρμένο και μια μεγάλη τρύπα στο πίσω μέρος της.
Αναρωτιέμαι, ποιος την άφησε εκεί… Πόσα τραγούδια θα έπαιξε πριν καταστραφεί και πόσο θα ήθελα και εγώ να είχα μια κιθάρα. Και η ευχή μου κάπως έτσι πραγματοποιείται.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η handmadeguitars είναι μια κολεκτίβα εργασίας, που ασχολείται με την κατασκευή και επισκευή εγχόρδων οργάνων. Για την ακρίβεια δεν επισκευάζει απλώς παλιές κιθάρες και μπάσα, αλλά τα μετατρέπει σε χρηστικά έργα τέχνης.
Επιμελείται την υπέρκομψη κατασκευή τους, αλλά και την ποιότητα του ήχου που θα παράγουν, φτιάχνοντας μοναδικά κομμάτια που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη.
Το μουσικό παρελθόν και παρόν των μελών, που λειτουργούν σχεδόν incognito, επιβεβαιώνει την αγάπη τους για αυτό που κάνουν και τον σεβασμό που δείχνουν σε κάθε όργανο. Επιβεβαιώνει ακόμη και ότι τίποτα δεν πεθαίνει αν δεν το αφήσεις να πεθάνει. Όλα τα παλιά εξαρτήματα και κομμάτια μπορούν να αποκτήσουν ζωή. Να κελαηδήσουν και πάλι.
Η δουλειά τους είναι λεπτομερής και παίρνει χρόνο. Όπως χρόνο πήραν και οι ως τώρα έρευνες και πειραματισμοί, με αποτέλεσμα 21 μοναδικά μουσικά όργανα που βρίσκουμε στην έκθεση ξυλείας ΡΜΚ, στην Λεωφ. Βουλιαγμένης 564 στον Άλιμο. Κομμάτια τους επίσης μπορούμε να δούμε εν δράση σε ένα live jam session στο Vinyl Bazaar που θα γίνει στο An Club, Σολωμού 13-15, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου.
Λέω να πάω από κοντά και να δω την δουλειά τους. Και μετά θα τους ζητήσω ένα δώρο Χριστουγέννων. Μια εγχείριση καρδιάς στην πεταμένη κιθάρα.

Δείτε περισσότερα στην σελίδα τους: handmadeguitars.gr

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*