Ελιά: Εστιατόριο με ευαισθησία

ελια 1

Που να ‘ξερα τι με περίμενε.
Λάθος μέρα διάλεξα να ξεκινήσω δίαιτα. Και μου το είχαν πει, ότι η Δευτέρα, είναι η χειρότερη μέρα. Γιατί, Δευτέρα ήταν που συναντήθηκα με το Στέλιο.
Και το σύμπαν συνωμότησε, εναντίον εμού και της δίαιτας μου.
Δεν ξέρω τι έφταιγε περισσότερο. Η κουζίνα και οι μυρωδιές της, ανοιχτή σε όλα τα μάτια; Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον, που θύμιζε λίγο απ’ το σαλόνι της γιαγιάς, με τους ξύλινους μπουφέδες και τις παλιές πορσελάνες; Ο… «λαχταριστός» κατάλογος; Η ζεστή και δυνατή χειραψία του Στέλιου;
Όλα μάλλον,  έπαιξαν το ρόλο τους.
Βρισκόμουν στο εστιατόριο Ελιά, εκεί στη Μαρίνου Γερουλάνου 85, στην Αργυρούπολη, σίγουρη από την πρώτη στιγμή ότι όλα εκεί μέσα συνέβαιναν με αγάπη και μεράκι.
Σεφ -με τα όλα του, που λένε- ο Στέλιος Κουτρουβέλης και ιδιοκτήτης, έδειξε από την πρώτη στιγμή τις ευαισθησίες του… και στο τέλος δεν έμεινε καμία αμφιβολία για αυτές.
Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, για όσους με γνωρίζουν, η πρώτη απορία μου αφορούσε τα… κεφτεδάκια. «Τα κεφτεδάκια της Μάμως». Ποια είναι η Μάμω, λοιπόν; Η Μάμω ήταν η νταντά της συζύγου του Στέλιου, που τους χάρισε την συνταγή και βέβαια βάφτισε και τα κεφτεδάκια της Ελιάς… Και οι απορίες συνεχίζονται με την ανάγνωση του καταλόγου. «Τι να ‘ναι η πικάνια;». Μοσχάρι λοιπόν από τη Βραζιλία, ψημένο στα κάρβουνα, κομμένο σε λεπτές φέτες και πασπαλισμένο με τρία διαφορετικά αλάτια! (Δίαιτά μου σε αποχαιρετώ…) Ζυμαρικά χειροποίητα… και μια σοκολατόπιτα για το τέλος που δεν γίνεται με τίποτα να της αντισταθείς και να την αρνηθείς.
Και να σας πω βέβαια, πως αν ενθουσιαστείτε κι εσείς και δεν κάνετε δίαιτα και θέλετε να τα φάτε όλα, αλλά ξέρετε ότι δεν θ’ αντέξει το στομάχι, αλλά ίσως και η… τσέπη, ο Στέλιος Κουτρουβέλης έχει για σας τη λύση. Μίση μερίδα, μισή τιμή!
Ο Στέλιος μιλά με αγάπη για την δική του Ελιά, και όπως σας είπα, αποδεικνύει την ευαισθησία του, καθώς μου περιγράφει το σχέδιο που άμεσα θέτει σε εφαρμογή. «Μενού σε αναμονή». Τι είναι αυτό; Όποιος θέλει, προπληρώνει, με έκπτωση βέβαια, όσα μενού θέλει, για να προσφερθούν σε όσους το έχουν ανάγκη και μπορούν να περάσουν να το… απολαύσουν.
Καλή όρεξη και καλή απόλαυση αν βρεθείτε στην Ελιά…
Δεν θα το μετανιώσετε.

*μην ξεχάσετε το «Μενού σε αναμονή»

Ελιά
Μ. Γερουλάνου 85 – Αργυρούπολη
Τηλ: 210 9960100
email: info@eliaresto.gr
facebook.com/ieliaArgyroypolis

1 Σχόλιο στο Ελιά: Εστιατόριο με ευαισθησία

  1. Ο Στελιος Κουτρουβελης και η ομαδα του,σας ευχαριστει για το ομορφο και
    συναμα ευαισθητο αρθρο σας.
    Χαρα μας να σας φιλοξενησουμε ξανα!
    Εφη Σασσαλου

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*