Τι κάνει εκεί ο αράπης;

antetokoympo

Οικογενειακή υποχρέωση και γύρω μου άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Συνταξιούχοι, άεργοι και πιθανά αειθαλείς. Φυσικά με άποψη για όλα.
Στην τηλεόραση κάνει την εμφάνισή του, ένα μουσικό σχήμα με ανθρώπους όλων των “ειδών”. Κοντοί, ψηλοί, χοντροί, αδύνατοι, αστείοι, σοβαροί και… ένας μαύρος. Και κάπως έτσι η συζήτηση παίρνει φωτιά. Πως μπορεί ο αράπης να τραγουδά ελληνικά τραγούδια; Τι τον έχουν εκεί; Μπράβο στον αράπη! Ωραία φωνή! Κι ας έχει ντυθεί σαν τσίρκο…
Δειλά-δειλά επιχειρώ να διακόψω το παραλήρημα και να επισημάνω πως είναι πολύ πιθανό, να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα μιας και μιλά άψογα ελληνικά. Ίσως και να έχει ελληνική ιθαγένεια!
Η συζήτηση σταματά απότομα. Καταλαβαίνουν πως εμμέσως, πλην σαφώς, τους επικρίνω. Ίσως να καταλαβαίνουν πως και οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο γηραιότερος της παρέας πετάει ένα «Ε, συμβαίνουν πια αυτά…».
Λίγη ώρα μετά και κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, ακούμε όλοι: «Μεγάλη συνάντηση των δύο Ελλήνων του MBA. Κώστας Παπανικολάου και Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά!».
Η κυρία της παρέας, που κάθεται πλάτη στην τηλεόραση, μας κοιτά και λέει γελώντας: «Είναι ελληνικό όνομα τώρα το Αντετοκούνμπο;».

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*