Με «Τα κλειδιά» στο χέρι

AfisaKOTONIAS

Άργησα να τους γνωρίσω…. άργησα να τους ανακαλύψω.
Αφορμή ήταν ένα γιορτινό τραπέζι, κάπου στα Καμίνια, του Αγίου Δημητρίου, το 2011.
Κάθισε στο τραπέζι μας. Μας σύστησαν. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η κουβέντα. Αφορμή -ως συνήθως- το νησί. Εικόνες και αναμνήσεις, πάντα μας φέρνουν πιο κοντά.
Μόλις γύρισα σπίτι, έσπευσα να τον αναζητήσω στο youtube. Και πολύ καλά έκανα… «Αχ να ‘μουνα ματόκλαδο στα ματοτσίνορα σου» τραγουδούσε ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη και αμέσως οι ελληνικές μυρωδιές πλημμύρισαν το χώρο. Βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική γη, με τις μουσικές της, τα όργανά της, τα ακούσματά της.
Από τότε τους πήρα στο κατόπι… Θοδωρής Κοτονιάς και Μακρινά Ξαδέρφια…
Μια μουσική παρέα με διαφορετικές «καταγωγές» και αποτέλεσε πρόκληση για τη πρόσμιξη στοιχείων, όπου οι φόρμες του παραδοσιακού ήχου μπορούν να «συγγενεύουν» στα κλασσικά κιθαριστικά αρπίσματα και το λυρισμό της μπαλάντας μέσα από ροκ διαθέσεις.
Από το Μάιο του 2014, κρατούν στα χέρια τους και «Τα κλειδιά» από τον Μικρό Ήρωα, βραβευμένο κομμάτι από την συμμετοχή του Θοδωρή Κοτονιά στον τελικό των αγώνων τραγουδιού της στέγης γραμμάτων και τεχνών το 2011. Με αυτά τα κλειδιά επιχειρούν να μας… «ξεκλειδώσουν» και μας προσκαλούν στο Σταυρό του Νότου από 27 Νοεμβρίου για τρεις Πέμπτες.
Σιγοτραγουδίσματα ψυχής, διονυσιακές εξάρσεις, καριώτικοι, καραγκούνες και φανκιές, με βιολιά κλαρίνα και ηλεκτρικές κιθάρες, στη γνώριμη ζεστή ατμόσφαιρα αυτής της παρέας που καταλήγει από τη μυσταγωγία… στο πανηγύρι.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ
& τα Μακρινά Ξαδέρφια
Από Πέμπτη 27 Νοεμβρίου για 3 Πέμπτες
Σταυρός του Νότου Plus
Μαζί του τραγουδούν:
Ειρήνη Τουμπάκη & Έλενα Αναγιώτου

Παίζουν οι μουσικοί:
Νίκος Βερύκκοκος (βιολί)
Νίκος Γεωργουσάκης (κιθάρες)
Διονύσης Θεοδώσης (κλαρίνο)
Κώστας Μαυριδάκης (ηλεκτρικό μπάσο)
Θοδωρής Παπαστάθης (τύμπανα)

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
τηλ:2109226975- 2109226975
Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ
Είσοδος στο μπάρ: 10€ με μπύρα ή κρασί

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*