Οι λωτοφάγοι… είναι εδώ

λωτοφαγοι

Είναι γεγονός, πως ακόμη και τώρα σε αυτούς του δύσκολους καιρούς -οικονομική κρίση γαρ- συνεχίζω να παρακολουθώ τις κυκλοφορίες των νέων δίσκων, δηλαδή των νέων cd… ως αθεράπευτη λάτρης της καλής ελληνικής μουσικής.
Άκουσα, λοιπόν… για μια νέα κυκλοφορία.
Δεν ξέρω προσωπικά κανέναν από τους δύο. Γνωρίζω αρκετά καλά τις δουλειές του Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά τίποτε άλλο. Όσο για τον στιχουργό, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, το μόνο που γνώριζα είναι η επαγγελματική του ιδιότητα ως δημοσιογράφος και διευθυντής του Mega Chanel, μέχρι πρότινος. Ως εκεί… τίποτα άλλο.
Δεν πείσθηκα λοιπόν… και ως μικρό και έξυπνο ποντικάκι, δεν έφαγα το τυράκι που είχε μπει στη φάκα, με τα ονόματα στο εξώφυλλο… Ελευθερία, Βασίλης, Ελένη…
Να όμως που έσφαλα και μάλιστα πολύ.
Και το κατάλαβα ένα σούρουπο, καθώς οδηγούσα στην παραλιακή. Η φωνή της Αρβανιτάκη, με αυτό το ξεχωριστό μέταλλο, να ερμηνεύει στίχους και μουσικές, που κάνουν τη διαφορά… Αιφνιδιασμός. Στο «Μελωδία» παίζει νέο τραγούδι και ΕΓΩ δεν το αναγνωρίζω. Η κίνηση ήταν αστραπιαία. Καλώ το γνωστό νούμερο και ρωτώ «παιδιά ποιο τραγούδι είναι αυτό». Η απάντηση άμεση «Αλεξανδρινό Ρόδο, από το νέο cd Παπαδημητρίου-Παναγιωτόπουλου, με τίτλο οι Λωτοφάγοι».
Πόσο λάθος είχα κάνει λοιπόν…
Το cd το αγόρασα χθες… με τα λίγα ευρώ που είχαν απομείνει στο πορτοφόλι, τέλος του μήνα βλέπετε…
Η ακρόαση με αποζημίωσε… Και για αυτό τον λόγο τους ευχαριστώ.
Καταπληκτικές μουσικές από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, εξαιρετικοί στίχοι-ποιήματα από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, που αφορούν το σήμερα, το χθες, το αύριο. Και βέβαια ερμηνείες από φωνές αγαπημένες. Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνστνατίνου, Ελένη Βιτάλη, Φωτεινή Δάρα, Πάνος Κατσιμίχας, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιώργος Μαργαρίτης.
«Οι Λωτοφάγοι δεν τρώνε αθέλητα και ανέγνωρα του λωτούς. Ζουν στην αφασία μιάς πραγματικότητας δικής τους, δίχως μνήμη ή συναισθήματα, χωρίς όνειρα και ηθικό κώδικα δικά τους…»
Η καλή ελληνική μουσική είναι εδώ, ζωντανή.
Ένα ακόμη τρανό παράδειγμα.
Καλή ακρόαση!

https://www.youtube.com/watch?v=74bR8PxPCYg

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*