«Μπορεί να συμβεί στον καθένα…»

giagia 1

Τι και αν έζησε όλη τη ζωή της στο ίδιο σπίτι που με κόπους και βάσανα απέκτησε, τι και αν ήταν χήρα, τι και αν ο γιος της ήταν άνεργος. Για την ισπανική κυβέρνηση τίποτα απ” όλα αυτά δεν φαίνεται να μέτρησε. Η διαδικασία της έξωσης ολοκληρώθηκε κανονικά, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Ο λόγος για την 85 άχρονη Carmen Martínez Ayuso που ζούσε μέχρι χθες στη Valleca, μια γειτονιά της Μαδρίτης. Η ηλικιωμένη είχε μπει εγγυήτρια στο δάνειο του γιου της, που αφού έχασε τη δουλειά του  δεν μπορούσε να αποπληρώσει.
Η Carmen Martinez Ayuso, με αξιοπρέπεια, δεν αφήνει τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σπίτι της να μπουν στο δωμάτιο της, πριν στρώσει το κρεβάτι, ενώ στη συνέχεια στέκεται εκεί με δάκρυα στα μάτια… να βλέπει τη ζωή που της έχει απομείνει, να χάνεται.
Και όλα αυτά παρουσία ακτιβιστών που πληροφορήθηκαν το συμβάν και έσπευσαν να στηρίξουν την οικογένεια, για να μην μείνει στο δρόμο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Και εκεί που η αξιοπρέπεια κοντεύει να χαθεί, η ανθρωπιά κάνει «περήφανα» την εμφάνιση της, δια στόματος του προπονητή της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο, Πάκο Χέμεθ, που δηλώνει: «Θα βοηθήσουμε την κυρία, όχι μόνο εγώ, αλλά το προπονητικό τιμ, οι παίκτες, όλοι. Θα βρούμε ένα μέρος για να μείνει με αξιοπρέπεια και να μην είναι μόνη. Είμαι περήφανος που θα βοηθήσω και θα ήθελα να βοηθήσω και άλλο κόσμο αν ήταν δυνατόν. Ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια κυρία απ” την γειτονία, κάτι που μας αφορά και σαν σύλλογος δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία που είχαμε να βοηθήσουμε να περάσει. Εκείνη και η οικογένεια της δεν πρέπει να ανησυχούν, θα κάνουμε το καλύτερο. Αυτό που συνέβη σε εκείνη μπορεί να συμβεί στον καθένα».

https://www.youtube.com/watch?v=JEslqsFIbXc#t=113

πηγη: thetoc

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*