Κάνε πέρα να περάσω….

αυτοκιμητο

Είναι κ΄ αυτό, που καμιά φορά, όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο σου σκέφτεσαι: «ίσως σήμερα, να είναι μία ήρεμη μέρα στον δρόμο». Κ’ εκεί που οδηγείς χαλαρή για τον προορισμό σου, εμφανίζεται πίσω σου, ο “κύριος ενοχλητικός”. Και κάπως έτσι, η ελπίδα του να παραμείνεις ήρεμη, εξανεμίζεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο “κύριος ενοχλητικός”, αποφασίζει να τσιτώσει το δικό μου νευρικό σύστημα. Μου παίζει τα φώτα του, (και μάλιστα βράδυ που τυφλώνουν τα άτιμα) και πλησιάζει επικίνδυνα, τα άλογα του, στα δικά μου. Όλα αυτά, στην μεσαία λωρίδα. Δεν θέλει να πάει σε καμία από τις άλλες δύο, άδειες σχετικά λωρίδες. Να προσπεράσει, ήσυχα και ωραία. Μάλλον, ονειρεύεται πως ο δρόμος ανήκει σε αυτόν και στο τζιπ του. Γι’ αυτό, όλα τα άλλα οχήματα πρέπει απλά, να κάνουν άκρη στο πέρασμα του. Ή, μπορεί να του αρέσει να βλέπει την όπισθεν μεριά του αυτοκινήτου μου. Εντάξει, είναι όμορφη και καλογυαλισμένη δεν λέω, αλλά μη μου κολλάς έτσι! Συνεχίζει απτόητος! Μα τις χίλιες μπανανιές! Τι θέλει από τη ζωή μου επιτέλους;
Είναι η στιγμή που, αν και τυφλή από το δυνατό φως, σκέφτομαι, με την οργή των τιτάνων: « τώρα, να τραβήξω χειρόφρενο να πέσει πάνω μου να με πληρώσει; ». Το επόμενο κιόλας λεπτό, έχω αλλάξει γνώμη. Λίγο ο φόβος μη πάθω και τίποτα, λίγο οι κατσάδες που θα ακούσω από την οικογένεια, με οδηγούν, να κάτσω τελικά στα αυγά μου. Και κάθομαι… Ο “κύριος ενοχλητικός” όμως, πιστός στον ρόλο του, δεν μ’ αφήνει να ολοκληρώσω το “συννεφάκι” σκέψης, που απλώνεται πάνω από το κεφάλι μου. Επιμένει. Όχι κύριε! Δεν θα σου κάνω τη χάρη! Άρον τα κυβικά σου και περιπάτει, λίγο παραδίπλα, αριστερά, στη λωρίδα των “γκαζιάρηδων”, άμα θες. Αγανακτισμένος που δεν του έκανα τη χάρη, υποχώρησε, προς έκπληξή μου, στην δεξιά λωρίδα. Φυσικά, με κορώνες και χειρονομίες. Όμως, όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Έτσι, σκοντάφτει και αυτός, στο μπλόκο της αστυνομίας παρακάτω. Εγώ πάλι, όχι. Παίρνω την ευχαρίστηση μου, το όμορφο πισινό μου μέρος και ήρεμη πλέον, φτάνω στην τόσο μακρινή (γιατί, η απόσταση διπλασιάστηκε από τα νεύρα), Ιθάκη μου.

6 Σχόλια στο Κάνε πέρα να περάσω….

  1. Δημήτρης // 20/11/2014 á 15:11 // Απάντηση

    τελειο!!!

  2. Αρον τα κυβικά σου και περιπατει…! Εντυπωσιάστηκα!

  3. Καλό, πολύ καλό, δεν είσαι η μοναδική που της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θέλουμε και άλλα τέτοια αρθρα!!! Μπράβο !!

  4. Ο κύριος ενοχλητικός υπάρχει παντού απλά λέμε: Όχι κύριε! Δεν θα σου κάνω τη χάρη!
    Πολύ καλό…..

  5. Μα τις χίλιες μπανανιες….ήταν τέλειο!!! Μας έκανες και γελάσαμε! Να’σαι καλά!

  6. Το άρθρο είναι τέλειο, αλλά αυτό με την πίσω πλευρά την όμορφη και καλογυαλισμένη, με έκανε και γέλασα πάρα πολύ. Μπράβο!!!

Αφήστε Σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*